787 682 912 fdr@ciosl.pl

#DOSLLisiniec

Dziś 24 marca Europejski Dzień Lodów Rzemieślniczych. 🍧

🍨 Nareszcie zmrożone słodkości doczekały się swojego święta.

🍨 Lody kochamy wszyscy, są synonimem lata i przywołują dziecięce wspomnienia.

🍨 Zajadając się nimi jednak nie zastanawiamy się z jakich składników powstały i jak są przygotowywane.

🍨 Przede wszystkim lody rzemieślnicze w odróżnieniu od przemysłowych są naturalne, pozbawione chemicznych dodatków.

🍨 Cechuje je również niski poziom napowietrzenia, dzięki czemu mamy więcej loda w lodzie.

🍨 Do ich produkcji używa się wysokiej jakości składników takich jak świeże ekologiczne mleko, śmietana, owoce i bakalie, naturalna czekolada.

🍨 To sprawia, że ich smak jest fantastyczny i intensywny!

Zamiast klasycznych lodów możemy wybrać sorbety, przygotowywane na bazie mrożonych owoców ponad 80% i wody. 🍓🍒

Szczególnie poleca się je osobom dbającym o linie i unikającym produktów mlecznych. 💚

🍦 Najważniejsze jest jednak, żeby nasze zimne słodkości wyprodukowane były metodą rzemieślniczą, dzięki temu mają delikatną aksamitną konsystencję.

🍦 Pamiętajmy, że lody rzemieślnicze najczęściej pochodzą z małych manufaktur.

🍦 Zachęcamy Was więc do wybierania produktów naturalnych przygotowanych według sprawdzonych receptur.

🍦 Oprócz wspaniałego smaku, wspieramy naszą gospodarkę, w szczególności małe rodzinne firmy!

Jeśli chcecie zasmakować takich lodów, jest to możliwe w naszej dzielnicy, wystarczy udać się na spacer do Parku Lisiniec. 👨‍👩‍👧‍👦

Zostajemy w kontakcie! 📞 tel 572 377 071