#DOSLLisiniec
Dziś 24 marca Europejski Dzień Lodów Rzemieślniczych. 🍧
🍨 Nareszcie zmrożone słodkości doczekały się swojego święta.
🍨 Lody kochamy wszyscy, są synonimem lata i przywołują dziecięce wspomnienia.
🍨 Zajadając się nimi jednak nie zastanawiamy się z jakich składników powstały i jak są przygotowywane.
🍨 Przede wszystkim lody rzemieślnicze w odróżnieniu od przemysłowych są naturalne, pozbawione chemicznych dodatków.
🍨 Cechuje je również niski poziom napowietrzenia, dzięki czemu mamy więcej loda w lodzie.
🍨 Do ich produkcji używa się wysokiej jakości składników takich jak świeże ekologiczne mleko, śmietana, owoce i bakalie, naturalna czekolada.
🍨 To sprawia, że ich smak jest fantastyczny i intensywny!
Zamiast klasycznych lodów możemy wybrać sorbety, przygotowywane na bazie mrożonych owoców ponad 80% i wody. 🍓🍒
Szczególnie poleca się je osobom dbającym o linie i unikającym produktów mlecznych. 💚
🍦 Najważniejsze jest jednak, żeby nasze zimne słodkości wyprodukowane były metodą rzemieślniczą, dzięki temu mają delikatną aksamitną konsystencję.
🍦 Pamiętajmy, że lody rzemieślnicze najczęściej pochodzą z małych manufaktur.
🍦 Zachęcamy Was więc do wybierania produktów naturalnych przygotowanych według sprawdzonych receptur.
🍦 Oprócz wspaniałego smaku, wspieramy naszą gospodarkę, w szczególności małe rodzinne firmy!
Jeśli chcecie zasmakować takich lodów, jest to możliwe w naszej dzielnicy, wystarczy udać się na spacer do Parku Lisiniec. 👨👩👧👦
Zostajemy w kontakcie! 📞 tel 572 377 071