✔️ Składniki i przygotowanie:
1. Spód:
300g ciasteczek oreo
75g masła
Ciasteczka drobno skruszyć, masło roztopić i zmieszać to razem.
Wysypać do blaszki i ugniatać żeby była na płasko, a później wstawić do lodówki.
2. Krem:
250g serka mascarpone
250ml śmietanki 30-36%
2 łyżki cukru pudru
Śmietankę ubić i jak się już trochę napuszy to dodać cukier i stopniowo serek mascarpone.
Jak trochę zgęstnieje to wyłożyć krem na ten spód z ciasteczek i znowu do lodówki.
3. Polewa:
100g gorzkiej czekolady
50g masła 50ml mleka
Do garnuszka wlać masło i mleko, na małym ogniu rozpuścić masło w mleku i jak się delikatnie zacznie gotować to zdjąc z palnika,
wsypać połamana w kostkę czekoladę i mieszać póki czekolada się nie rozpuści całkowicie.
Jak trochę przestygnie to wylać na spód i do lodówki.
4. Bita śmietana:
250ml śmietanki 30-36%
1 łyżka cukru pudru mała saszetka śmietanfixu
Śmietanka tez musi być mocno schłodzona.
Jak wszystko jest mocno zimne to śmietankę ubić, jak się trochę ubije to dodać cukier i śmietanfix.
Jeśli bita śmietana jest gotowa to wyłożyć na ciasto i posypać granatem.
Smacznego! 🙂