787 682 912 fdr@ciosl.pl

✔️ Składniki i przygotowanie:

1. Spód:

300g ciasteczek oreo

75g masła

Ciasteczka drobno skruszyć, masło roztopić i zmieszać to razem.

Wysypać do blaszki i ugniatać żeby była na płasko, a później wstawić do lodówki.

2. Krem:

250g serka mascarpone

250ml śmietanki 30-36%

2 łyżki cukru pudru

Śmietankę ubić i jak się już trochę napuszy to dodać cukier i stopniowo serek mascarpone.

Jak trochę zgęstnieje to wyłożyć krem na ten spód z ciasteczek i znowu do lodówki.

3. Polewa:

100g gorzkiej czekolady

50g masła 50ml mleka

Do garnuszka wlać masło i mleko, na małym ogniu rozpuścić masło w mleku i jak się delikatnie zacznie gotować to zdjąc z palnika,

wsypać połamana w kostkę czekoladę i mieszać póki czekolada się nie rozpuści całkowicie.

Jak trochę przestygnie to wylać na spód i do lodówki.

4. Bita śmietana:

250ml śmietanki 30-36%

1 łyżka cukru pudru mała saszetka śmietanfixu

Śmietanka tez musi być mocno schłodzona.

Jak wszystko jest mocno zimne to śmietankę ubić, jak się trochę ubije to dodać cukier i śmietanfix.

Jeśli bita śmietana jest gotowa to wyłożyć na ciasto i posypać granatem.

Smacznego! 🙂