#DOSLPółnoc
Dzisiaj w ramach cyklu „Inspirujące przepisy Mieszkanek i Mieszkańców dzielnicy Północ” prezentujemy smaczną i zdrową, a przede wszystkim niskokaloryczną sałatkę z przepisu pana Adama.
.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy na połówki.
Pomidorki koktajlowe myjemy, osuszamy i również kroimy na połówki.
Rzodkiewki myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki.
Łososia siekamy na drobne kawałki.
Mix sałat wykładamy na duży talerz.
Układamy kolejno pomidorki koktajlowe, rzodkiewki, łososia, jajka przepiórcze.
Ostatnią warstwę posypujemy małą ilością sera feta.
Tak przygotowaną sałatkę możemy polać oliwą z oliwek lub sosem jogurtowo-czosnkowym.
Do jogurtu naturalnego dodajemy 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę.
Następnie dodajemy oregano lub zioła prowansalskie i wszystko razem mieszamy.
W ten sposób sałatka z przepisu pana Adama jest już gotowa.
Kto z Was skusi się dzisiaj na taką kolację
Życzymy smacznego
#zostajemywkontakcie