Czy wiecie,że każdego roku w Polsce marnuje się około
9 ton żywności
Dlatego warto zastanowić się co zrobić z jedzeniem, które mamy w lodówce
Jak uniknąć jego wyrzucania w przypadku, gdy kupiliśmy
go zdecydowanie za dużo
Dzisiaj w DOSL Północ prezentujemy kilka ciekawych rozwiązań, które warto mieć w każdej kuchni
Dzięki nim przechowywanie żywności staje się o wiele łatwiejsze
Zobaczcie sami
Woskowijki Co to takiego To przede wszystkim idealny zamiennik dla foli spożywczej, aluminiowej czy jednorazowych opakowań na żywność.
Jest to idealne, ekologiczne opakowanie do żywności, które jest wykonane z kawałka bawełny pokrytego roztopionym woskiem pszczelim. Jest plastyczna dzięki czemu idealnie dopasowuje się do przedmiotu. Śmiało możecie zapakować
w nią kanapki, chleb, warzywa, owoce, sery.
Worki lniane. Są szyte ręcznie w 100% z polskiego lnu, który idealnie nadaje się do przechowywania żywności
A dlaczego Ponieważ lniane tkaniny chronią żywność przed zepsuciem ale przede wszystkim przed pleśnią, gniciem czy wysuszeniem. Nie powodują reakcji alergicznych i są trwałe. Idealnie sprawdzą się do przechowywania chleba, warzy czy owoców!
Silikonowe ,,otulacze”, dzięki którym zapakowane w nie warzywa czy owoce pozostają na długi czas świeże, i co bardzo istotne nie pochłaniają zapachów innych produktów.
Zestaw do pakowania próżniowego dlaczego warto go posiadać Dzięki zapakowanej próżniowo żywności na długo pozostaje ona świeża. Jest idealnym rozwiązaniem na każdą podróż. Dzięki niej minimalizujemy wyrzucanie jedzenia ponieważ tak żywność może o wiele dłużej wytrzymać w zamrażalniku czy lodówce. Pamiętajcie bycie EKO jest fajne, modne a co najważniejsze zdrowe
A może wy macie jakiś sprawdzony sposób na przechowywanie żywności Podzielcie się nim z nami
w komentarzach. Jesteśmy ciekawi waszych propozycji. Bądźmy EKO-RAZEM