787 682 912 fdr@ciosl.pl

#DOSLPółnoc

Czy wiecie,że każdego roku w Polsce marnuje się około
9 ton żywności❓

Dlatego warto zastanowić się co zrobić z jedzeniem, które mamy w lodówce ❓

Jak uniknąć jego wyrzucania w przypadku, gdy kupiliśmy
go zdecydowanie za dużo ❓

♻️ Dzisiaj w DOSL Północ prezentujemy kilka ciekawych rozwiązań, które warto mieć w każdej kuchni ❗️

♻️ Dzięki nim przechowywanie żywności staje się o wiele łatwiejsze ❗️

♻️ Zobaczcie sami❗️

✅ Woskowijki ❓Co to takiego ❓To przede wszystkim idealny zamiennik dla foli spożywczej, aluminiowej czy jednorazowych opakowań na żywność.
Jest to idealne, ekologiczne opakowanie do żywności, które jest wykonane z kawałka bawełny pokrytego roztopionym woskiem pszczelim. Jest plastyczna dzięki czemu idealnie dopasowuje się do przedmiotu. Śmiało możecie zapakować
w nią kanapki, chleb, warzywa, owoce, sery.

✅ Worki lniane. Są szyte ręcznie w 100% z polskiego lnu, który idealnie nadaje się do przechowywania żywności ❗️
A dlaczego❓ Ponieważ lniane tkaniny chronią żywność przed zepsuciem ale przede wszystkim przed pleśnią, gniciem czy wysuszeniem. Nie powodują reakcji alergicznych i są trwałe. Idealnie sprawdzą się do przechowywania chleba, warzy czy owoców!

✅ Silikonowe ,,otulacze”, dzięki którym zapakowane w nie warzywa czy owoce pozostają na długi czas świeże, i co bardzo istotne nie pochłaniają zapachów innych produktów.

✅ Zestaw do pakowania próżniowego dlaczego warto go posiadać ❓ Dzięki zapakowanej próżniowo żywności na długo pozostaje ona świeża. Jest idealnym rozwiązaniem na każdą podróż. Dzięki niej minimalizujemy wyrzucanie jedzenia ponieważ tak żywność może o wiele dłużej wytrzymać w zamrażalniku czy lodówce. Pamiętajcie bycie EKO jest fajne, modne a co najważniejsze zdrowe❗️

♻️ A może wy macie jakiś sprawdzony sposób na przechowywanie żywności❓ Podzielcie się nim z nami
w komentarzach. Jesteśmy ciekawi waszych propozycji. Bądźmy EKO-RAZEM❗️

#zostajemywkontakcie