787 682 912 fdr@ciosl.pl

#DOSLLisiniec

🟢 Kiedyś uznawany za produkt luksusowy, na który pozwolić mogli sobie tylko najbogatsi, dziś jest składnikiem większości artykułów spożywczych. 😉

🟢 Katarzyna Lewkowicz – Siejka w swoim artykule pt. ” Pokolenie na cukrze. Historia zniewolonych” porusza współczesne zmagania z ograniczeniem spożycia cukru. 🧃🥤

🟢 Autorka omawia problem nadwagi i otyłości wśród dzieci, młodzieży oraz dorosłych, wspomina, jak wpływa on na nasze zdrowie, co powoduje, że tak bardzo go lubimy i dlaczego tak trudno z niego zrezygnować. 🍬🍭🍫

🟢 W dalszej części artykułu poruszony jest wpływ cukru na różnego rodzaju schorzenia – na powstawanie chorób oraz ich przebieg. 🩺

🟢 Autorka porusza również temat walki z otyłością w innych krajach oraz ich sposoby na ograniczenie spożycia cukru przez mieszkańców.

🟢 Zachęcamy do zapoznania się z artykułem oraz zadbania o swoje zdrowie🍋

https://blog.siegnijpozdrowie.org/2020/06/pokolenie-na-cukrze-historia.html