787 682 912 fdr@ciosl.pl

#DOSLLisiniec

Kącik kulinarny, dziś ze szpinakiem w roli głównej. 😉
🥗Szpinak … jedni lubią, drudzy trochę mniej.😉
🥗Pani Monika przekonuje, że jest to zdrowy dodatek do codziennych potraw i dzieli się przepisem na ,,Kieszonki z kurczaka” nadziewane szpinakiem. Kieszonki są łatwe i szybkie w przygotowaniu oraz będą pięknie prezentować się na stole podczas rodzinnych spotkań. 👨‍👩‍👧‍👦
🥗Przepis na ,,Kieszonki” z kurczaka nadziewane szpinakiem.
Składniki: 🍗 Filet z kurczaka
🧂 Sól
🌶️ pieprz
🥣 oliwa
🌿 szpinak
🍛 twaróg
🧀 tarty ser żółty
🥚 żółtka

Przygotowanie:

  1. Filet ponacinać, tworząc w środku ,,kieszonkę”.
  2. Doprawić filet solą i pieprzem.
  3. Rozgrzać oliwę na patelni, a do kieszonki włożyć kawałek papierowego ręcznika.
  4. Kurczaka upiec na patelni.
  5. W miseczce wymieszać twaróg, sól i lekko podgrzany na patelni szpinak.
  6. Wyjąć papier z kieszonek i uzupełnić lukę farszem.
  7. Kieszonkę zabezpieczyć wykałaczką przed zamknięciem i piec w piekarniku 5 minut w 180 stopniach C.⏰
  8. Następnie wyjąć i usunąć wykałaczki, posypać tartym serem i na wierzch wbić żółtko z jajka.
  9. Ponownie zapiekać prze 5 minut. ⏰

Zachęcamy do dzielenia się własnymi przepisami. Przepisy można przesyłać pod adres e-mail: dosl.lisiniec 📧