787 682 912 fdr@ciosl.pl

Jesień za oknami już pełną parą, a to oznacza, że warto zadbać o swoją odporność! 😊💙

Przygotowaliśmy kilka dodatków do herbaty, które pomogą w walce w przeziębieniem a przy tym pysznie smakują. ☕

✔️ Herbata z imbirem: imbir zawiera gingerol – który wykazuje działanie przeciwzapalne i przeciwbólowe.

Pomaga na ból i stany zapalne gardła, bo działa odkażająco. Pomaga zwalczać infekcje bakteryjne, grzybicze i wirusowe.

✔️ Herbata z miodem: miód to zdrowa alternatywa dla innych słodzików. Podkreśla smak składników herbaty i dodaje jej przyjemnej słodkości.

Pamiętajcie, aby nie stracił swoich prozdrowotnych właściwości, trzeba dodawać go dopiero po wystudzeniu napoju. 🍯

✔️ Herbata z malinami: owoce maliny stanowią doskonałe źródło witamin. Zwierają dużą dawkę witamin C i E będących naturalnymi antyoksydantami.

✔️ Herbata z pigwą: pigwy zawierająsiedem razy więcej witaminy C niż cytryny, dlatego nadają się idealnie do herbaty.

W ich miąższu znajduje się dużo składników mineralnych: magnez, fosfor, wapń, potas, żelazo, miedź i siarka.

✔️ Herbata z cytryną: dodanie cytryny do herbaty łagodzi objawy przeziębienia: rozgrzewa, przynosi ulgę w bólu gardła, poprawia samopoczucie. 🍋