787 682 912 fdr@ciosl.pl

#DOSLBłeszno

Pani😀 Janina, Mieszkanka dzielnicy, podzieliła się z nami przepisem na jajka faszerowane.

Od kilku lat właśnie ta przystawka zagościła na jej stole wigilijnym.

Jak sama mówi ,,Jajko kojarzy się ze Świętami Wielkanocnymi a ja chciałam, aby nie tylko ryby i grzyby gościły na moim stole🎄 24 grudnia, ale również jajka w takim wydaniu innym”.

Przepis na jajka faszerowane 🥑awokado z nutą egzotyki:
🍳 3-4 duże jajka
🍳 1 duże dojrzałe awokado
🍳 1 łyżka majonezu
🍳 1 łyżka jogurtu naturalnego
🍳 kilka listków pietruszki lub bazylii
🍳 1 łyżeczka przyprawy tandori masala

Przygotowanie:

Gotujemy jajka na twardo, studzimy i przecinamy na pół.

Ugotowane żółtko wyjmujemy małą łyżeczką z białka, dodajemy 🥑awokado obrane ze skórki, majonez i jogurt naturalny – wszytko blendujemy.

Gotową masę przekładamy do rękawa cukierniczego
i wypełniamy nią środek 🥚białka.

Całość dekorujemy 🌿listkami pietruszki lub bazylii
i posypujemy przyprawą tandori masala.

Dziękujemy 😀pani Janinie za ciekawy przepis.

Korzystając z okazji życzymy 😍 Mieszkankom
i 😍 Mieszkańcom dzielnicy Błeszno – 🎄Wesołych Świąt.🤩